Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Το παγωτό αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα γλυκίσματα του καλοκαιριού, είναι ωστόσο αρκετά «επικίνδυνο» αν καταναλώνεται χωρίς μέτρο.

Επιπλέον υπάρχουν και κάποιοι κανόνες που θα πρέπει να τηρείτε για την ασφάλεια σας:

Προτιμάτε το τυποποιημένο παγωτό από το χύμα (ποσοστά νοθείας 15-20%) και αποφύγετε εκείνα με εμφανή ελαττώματα και παραμόρφωση στη συσκευασία, τα οποία φαίνονται λιωμένα ή αλλοιωμένα.

Παρατηρήστε τις συνθήκες συντήρησης, οι οποίες επιβάλλεται να είναι ίδιες είτε πωλείται σε ζαχαροπλαστεία, είτε σε σούπερ-μάρκετ, περίπτερα, καντίνες ή περίπτερα. Για παράδειγμα ο καταψύκτης να είναι σε σκιερό μέρος και να μην είναι υπερβολικά γεμάτος. Όταν αγοραστεί και δεν καταναλωθεί άμεσα, πρέπει να τοποθετηθεί το συντομότερο σε κατάψυξη.

Το παγωτό χύμα, πρέπει να διατηρείται σε ειδικές βιτρίνες, οι οποίες πρέπει να είναι καθαρές και το κουτάλι σερβιρίσματος πρέπει να είναι πάντα τοποθετημένο μέσα σε καθαρό δοχείο με νερό προς αποφυγή ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών.

Η γεύση και η οσμή του πρέπει να είναι πάντοτε ευχάριστη και γλυκιά.

Το παγωτό είναι συνώνυμο του καλοκαιριού. Όμως, όπως ισχύει για κάθε τρόφιμο, η κατανάλωσή του πρέπει να γίνεται με μέτρο και με προσοχή, ιδιαίτερα από τις νεαρότερες ηλικίες.

 

(Visited 155 times, 1 visits today)