Για να κλέψετε τις εντυπώσεις!

Για να δώσεις στο παγωτό γιαούρτι soft, κρεμώδη υφή χρειάζεσαι παγωτομηχανή αλλά μπορείς να πετύχεις ικανοποιητικό αποτέλεσμα και χωρίς να έχεις αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές.

Όπως και με το κλασικό παγωτό, θα χρειαστεί να ανακατέψεις στο μίξερ τουλάχιστον 3 φορές το μείγμα κατά τη διάρκεια της ψύξης, διαδικασία μπελαλίδικη αλλά απαραίτητη για να γίνει το παγωτό σου μαλακό και αφράτο. Μην παραλείψεις αυτό το βήμα διότι το πιθανότερο είναι μόλις παγώσει το παγωτό σου, να δεινοπαθείς για να μπορέσεις να βγάλεις με το σκουπ μια μπάλα.

Φρόντισε κάθε μια ώρα να ανακατεύεις στο μίξερ και να επανατοποθετείς το μείγμα στην κατάψυξη. Η διαδικασία είναι απαραίτητη για να πάρει το παγωτό αέρα και να μη γίνει σκληρό και συμπαγές.

Μερικά έξτρα tips για ακόμη πιο αφράτο αποτέλεσμα:

Μερικοί ακόμη τρόποι για να δώσεις κρεμώδη υφή στο παγωτό-γιούρτι και να σιγουρευτείς πως δε θα γίνει σκληρό σαν πέτρα είναι οι ακόλουθοι:

– Με επιπλέον ζάχαρη: Η ζάχαρη εμποδίζει το μείγμα να γίνει… πάγος.

– Με λίγο αλκοόλ: Λίγο λικεράκι μέσα στο παγωτό μπορεί να δώσει τη λύση.

– Με γάλα πλήρες: Δε χρειάζεται να προσθέσεις απαραίτητα κρέμα γάλακτος για κρεμώδες αποτέλεσμα, ωστόσο προτίμησε το πλήρες φρέσκο γαλά αντί αυτού με χαμηλά λιπαρά.

– Με λίγη ζελατίνη: Ένας ακόμη τρόπος για να μην κρυσταλλώσει και να γίνει μαλακό το παγωτό- γιαούρτι είναι η προσθήκη ζελατίνης.

(Visited 519 times, 1 visits today)