Η αυθεντική βιεννέζικη Sacher Torte είναι το πιο διάσημο γλυκό παγκοσμίως εδώ και 175 χρόνια.

Το πλούσιο σοκολατένιο επιδόρπιο, γνωστό ανά τον κόσμο ως το γαστρονομικό σύμβολο της Αυστρίας, είναι από τα γλυκά που τα ζαχαροπλαστεία τιμούν με ποικιλία παραλλαγών, ωστόσο, η αυθεντική του συνταγή διατηρείται ως επτασφράγιστο μυστικό στη γενέτειρά του.

Η βάση του γλυκού αυτού είναι ένα σοκολατένιο κέικ, με μια λεπτή γέμιση από μαρμελάδα βερίκοκο, απλωμένη με το χέρι. Το σοκολατένιο γλάσο που την καλύπτει είναι ίσως, το πιο ελκυστικό κομμάτι του συγκεκριμένου γλυκού που το κάνει παράλληλα και τόσο όμορφο.

Η αυθεντική Sacher-Torte συνοδεύεται εξαιρετικά με μια άγλυκη σαντιγί και φυσικά, ταιριάζει άψογα με ένα φλιτζάνι αρωματικού καφέ.

Η περίφημη τούρτα δημιουργήθηκε από το ζαχαροπλάστη Franz Sacher το 1832 στην αυστριακή πρωτεύουσα όταν του ζητήθηκε από τον πρίγκιπα Klemens von Metternich, κληρονόμο μιας εύπορης οικογένειας ξενοδόχων, να ετοιμάσει ένα ιδιαίτερο γλυκό για έναν καλεσμένο του επειδή ο επίσημος ζαχαροπλάστης του παλατιού ήταν άρρωστος.

Ο 16χρονος μαθητευόμενος ακόμα τότε Sacher, αγαπούσε πολύ τη σοκολάτα και αποφάσισε να τη χρησιμοποιήσει ως βασικό υλικό στη συνταγή του.

Το αποτέλεσμα ήταν απροσδόκητα καλό, τόσο που ο θρύλος θέλει τον Metternich να ενθουσιάζεται με την πρώτη μπουκιά.

Το επιδόρπιο σύντομα έγινε γνωστό ανά τη χώρα αλλά και εκτός των αυστριακών συνόρων με την αυθεντική συνταγή ωστόσο να προστατεύεται ως σήμα κατατεθέν της εγχώριας γαστρονομίας, χωρίς βέβαια αυτό να εμποδίζει άλλους ζαχαροπλάστες να δημιουργήσουν τη δική τους Sachertorte.

Οι τυχεροί που σκοπεύουν να επισκεφθούν τη Βιέννη άμεσα, μπορούν να αγοράσουν μια τούρτα σε ένα από τα τέσσερα ειδικά μαγαζιά Sacher shops ή σε επιλεγμένα ζαχαροπλαστεία στη Βιέννη, το Salzburg, το Graz και το Innsbruck.

Για όσους όμως, η Βιέννη είναι ακόμα ένα μακρινό όνειρο, υπάρχει και η δυνατότητα online παραγγελίας από το site του ξενοδοχείου Sacher Hotel http://www.sacher.com/ . Η αποστολή γίνεται με υπηρεσία courier και χρειάζεται λίγες μόνο ημέρες για να φτάσει σε όποιο σημείο ζητήσετε. Δοκιμάστε το!

 

 

(Visited 275 times, 1 visits today)