Το mangosteen αποτελεί άριστη πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών!

Γνωστό και ως «ο βασιλιάς των φρούτων» λόγω της εξαιρετικής γεύσης του, το mangosteen (Garcinia mangostana) κατέχει επάξια μία θέση ανάμεσα στα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά υπερ-φρούτα, εξαιρετικά ωφέλιμα για τον οργανισμό.

Το mangosteen αποτελεί άριστη πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, που ονομάζονται ξανθόνες και στις οποίες αποδίδονται οι αξιόλογες βιολογικές δράσεις του καρπού (αντιφλεγμονική, αντισταμινική, αντιβακτηριακή, αντιμυκητιασική, ανθελονοσιακή κ.ά.), όπως μαρτυρούν σύγχρονες εργαστηριακές έρευνες και αναμένεται να επιβεβαιωθούν από κλινικές μελέτες.

Τα δραστικά συστατικά του mangosteen παρουσιάζουν νευροπροστατευτική δράση και, επιπλέον, εμποδίζουν την οξείδωση της LDL, παρέχοντας έτσι προστασία σε ολόκληρο το καρδιαγγειακό σύστημα.

Μελέτες σε ζώα και πειράματα in vitro υποδεικνύουν πιθανή αντικαρκινική δράση, λόγω της ικανότητας των ξανθονών να επάγουν το θάνατο των καρκινικών κυττάρων (καρκίνος μαστού, παχέος εντέρου, λευχαιμία, κ.ά.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το mangosteen χρησιμοποιείται παραδοσιακά εδώ και αιώνες για την αντιμετώπιση της διάρροιας, της δυσεντερίας, του Alzheimer, του Parkinson, της οστεοπόρωσης, της οστεοαρθρίτιδας, των λίθων νεφρού, του έλκους (στόματος, στομάχου, εντέρου) και βοηθά στην θεραπεία των δερματικών λοιμώξεων και την επούλωση των πληγών.

 

(Visited 315 times, 1 visits today)