Τα μούρα είναι ένα από τα μεγάλα δώρα της φύσης!

Τα μούρα δίκαια θεωρούνται από τις πιο θρεπτικές και νόστιμες τροφές που μας έχει χαρίσει η φύση καθώς επανειλημμένα έχει αποδειχθεί ότι παρέχουν μια σειρά από εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία.

Πιο αναλυτικά τα μούρα:

Είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Ένα φλιτζάνι μούρα δίνει 30mg βιταμίνης C το οποίο είναι το 40% Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης για τις γυναίκες και 33% για τους άνδρες.

Έχουν χαμηλή θερμιδική αξία. Ένα φλιτζάνι μούρα δίνει μόλις 62 θερμίδες! Έτσι αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος γιατί εκτός από τις λίγες θερμίδες που δίνουν, η υψηλή τους περιεκτικότητα τους σε φυτικές ίνες βοήθα στο κορεσμό.

Είναι πλούσια σε αντικαρκινικές ουσίες. Συγκεκριμένα το βαθύ μωβ χρώμα προδίδει την υψηλή τους περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Συγκεκριμένα η ανθοκυανίνη που περιέχουν αποτελεί ισχυρή αντικαρκινική ουσία που προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου όπως του δέρματος.

Βοηθούν στη στοματική υγιεινή. Περιέχουν στοιχεία που έχουν αντιβακτηριδιακή και αντιϊκή δράση. Συγκεκριμένα μελέτες έχουν δείξει ότι τα μούρα περιέχουν ουσίες που προστατεύουν από διάφορες παθήσεις των ουλών αλλά και από καρκίνο του στόματος λόγο της υψηλής τους περιεκτικότητας σε ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Προάγουν την υγεία της καρδιάς. Ο χυμός από μούρα φαίνεται ότι προστατεύει την υγεία των αγγείων και κατά επέκταση της καρδιάς.

Βελτιώνουν τη λειτουργία του έντερου καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες τα οποία βοηθούν στη καλύτερη κίνηση του εντέρου αλλά και προστατεύουν από την εμφάνιση του καρκίνου στο παχύ έντερο.

 

(Visited 182 times, 1 visits today)