Οι χυμοί φρούτων περιέχουν τόση ζάχαρη όση τα αναψυκτικά τύπου κόλα!

Οι περισσότεροι θεωρούν πως ένα ποτήρι φυσικός χυμός αποτελεί μια υγιεινή συνήθεια η οποία προσφέρει αρκετές βιταμίνες και έχει μεγάλη θρεπτική αξία. Ωστόσο οι χυμοί φρούτων περιέχουν τόση ζάχαρη όση τα αναψυκτικά τύπου κόλα!

Οι περισσότεροι χυμοί που κυκλοφορούν στο εμπόριο αποτελούνται από νερό ανακατεμένο με κάποιο συμπυκνωμένο χυμό και μεγάλη ποσότητα προστιθέμενης ζάχαρης.

Ένα ποτήρι φυσικού χυμού πορτοκάλι περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, υπό τη μορφή φρουκτόζης, και αυτή απορροφάται τόσο γρήγορα που το σώμα μας δεν μπορεί να διαχωρίσει αν πρόκειται για χυμό πορτοκάλι ή για κόκα κόλα.

Για να παρασκευάσουμε ένα ποτήρι φυσικού χυμού πορτοκάλι χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε 3-4 φρούτα, περισσότερα από όσα θα τρώγαμε κανονικά αν τα καταναλώναμε ολόκληρα.

Αν λοιπόν αποφεύγετε τη ζάχαρη για λόγους υγείας ή για να αδυνατίσετε, τότε θα πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση χυμών φρούτων.

Άλλωστε, η μικρή ποσότητα αντιοξειδωτικών που περιέχουν δεν αντισταθμίζει τη μεγάλη ποσότητα ζάχαρης με την οποία σας επιβαρύνουν.

 

(Visited 495 times, 1 visits today)