Αν και δεν είναι κατ ‘ανάγκην η πιο δημοφιλής εναλλακτική γλυκαντική ουσία, είναι σίγουρα η πιο γλυκιά.

Καθώς οι  επιστημονικές μελέτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη ζάχαρη και τις συνέπειές της στον οργανισμό μας, ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές ψάχνουν για υγιέστερες εναλλακτικές λύσεις.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με φυσικά υποκατάστατα για που μπορούν να δώσουν γεύση στα γλυκά και τα ροφήματά σας και ταυτόχρονα να έχουν θετική επίδραση στον οργανισμό σας.

Ένα από αυτά είναι η το φυσικό γλυκαντικό στέβια. Αν και δεν είναι κατ ‘ανάγκην η πιο δημοφιλής εναλλακτική γλυκαντική ουσία, είναι σίγουρα η πιο γλυκιά.

Η προέλευση της προέρχεται από την Κεντρική και Νότια Αμερική και  είναι 300 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη.  Το σπουδαίο με την στέβια είναι ότι δεν πρόκειται για ένα  πραγματικό σάκχαρο. Ως εκ τούτου, δεν διαθέτει τις ίδιες θερμίδες με τη ζάχαρη και δεν αυξάνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Το γλυκαντικό που προέρχεται από το φυτό στέβια, συνήθως αναμιγνύεται με σκόνη κυτταρίνης ή άλλα μέσα για να καταστεί ευκολότερο στη χρήση και πιο εύγευστο.

Όταν την αγοράζετε στα super market πρέπει να ελέγξετε την ετικέτα καθώς και ορισμένα προϊόντα που περιέχουν στέβια περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα σακχάρου.

 

(Visited 148 times, 1 visits today)