Η τηγανίτα beiju είναι ελαφρώς παχύτερη από την κρέπα και μπορεί να καταναλωθεί σκέτη ή με γλυκές και αλμυρές σάλτσες.

Η Ταπιόκα ή beiju είναι φτιαγμένη από αλεύρι cassava, ένα αλεύρι το οποίο παράγεται από ένα τροπικό δέντρο που χρησιμοποιείται ως τρόφιμο από τους γηγενείς αν και χωρίς προσεκτική χρήση (αν δεν αφαιρεθούν από τη σάρκα του φυτού τα ίχνη κυανίου τα οποία περιέχει) μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση βαριάς μορφής.

Η τηγανίτα beiju είναι ελαφρώς παχύτερη από την κρέπα και μπορεί να καταναλωθεί σκέτη ή με γλυκές και αλμυρές σάλτσες. Το αλεύρι ταπιόκα υγραίνεται και περνά από κόσκινο για να γίνει σαν χοντρό αλεύρι. Η θερμότητα του ζεστού ταψιού ή τηγανιού κάνει τα άμυλα να συγχωνεύονται και δημιουργεί μια επίπεδη πίτα που μοιάζει με κοκκώδη τηγανίτα.

Δημοφιλείς σάλτσες για την ταπιόκα είναι το λιωμένο βούτυρο και ξηρή τεμαχισμένη καρύδα.

Τα Panquecas είναι κατασκευασμένα συνήθως από αγελαδινό γάλα και λεπτό αλεύρι σίτου και γενικά τρώγονται με αλμυρές γεμίσεις τυλιγμένα ρολά (αν και τα panquecas τρώγονται ακόμα και σαν επιδόρπιο). Για τα άτομα με κοιλιακές ασθένειες το άμυλο καλαμποκιού μπορεί να υποκαταστήσει το αλεύρι σίτου. Σαν γέμιση μπορεί να έχει τεμαχισμένο και καρυκευμένο στήθος κοτόπουλου με πάστα ντομάτας, σάλτσα και μοσχαρίσιο κιμά καρυκευμένο με κρεμμύδι ή σοταρισμένο σκόρδο και συχνά κύβους πιπεριά και ντομάτα πάστα ή σάλτσα.

Το σερβίρισμα ολοκληρώνεται με τυρί παρμεζάνα. Χορτοφαγικές συνταγές επίσης υπάρχουν, με κιμά σόγιας και είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Γενικώς, τα αλμυρά panqueca τρώγονται για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο, συνοδευόμενα από λευκό ρύζι και σαλάτα και λιγότερο συχνά με όσπρια (στη βραζιλιάνικη κουζίνα, κυρίως με φασόλια).Τα εξωτικά Βραζιλιάνικα blinis φτιάχνονται με μείγμα από γάλα καρύδας και Puba, μια πάστα που προέρχεται από ζύμωση του φυτού μανιόκα.

Το προϊόν που προκύπτει είναι σημαντικά πιο υδαρές, ενώ έχει έντονη γεύση από την ταπιόκα η οποία έχει υποστεί ζύμωση και σπάζει πολύ εύκολα.
Οι σάλτσες που το συνοδεύουν είναι το λιωμένο βούτυρο και η ίδια γέμιση με τις αλμυρές panqueca.

(Visited 120 times, 1 visits today)