Όλα όσα ανακάλυψα στο ταξίδι μου και αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου.

Σε ένα από τα ταξίδια μου στην Ασία επισκέφθηκα για δεύτερη φορά το Βιέτναμ, καθώς είναι ένα μέρος που κρύβει πολλά μυστικά!

Παίρνοντας το τρένο της γραμμής, βρέθηκα σ’ ένα μικρό χωριό, το Χουέ. Έχοντας την συνήθεια να γυρνάω αυτά τα απομακρυσμένα χωριουδάκια με τα πόδια, δεν θα μπορούσα να μην κάνω το ίδιο και σε αυτό. Θεωρώ πως έτσι, εξερευνάς το μέρος και γνωρίζεις καλύτερα τη νοοτροπία των ανθρώπων.

Σίγουρα έψαχνα να φάω κάτι ασιατικό και αυθεντικό, ίσως σε κάποιον υπαίθριο πάγκο ή ακόμα και σε ένα ανοιχτό σπίτι για τους τουρίστες.  Σε αυτά τα μέρη, οι κάτοικοι συνηθίζουν να βγάζουν έξω από τα σπίτια τους, 2-3 τραπεζάκια βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο το εισόδημα της οικογένειάς τους.

Προς μεγάλη μου έκπληξη, αντί για αυτά, βρήκα ένα μικρό καφέ που προσπαθούσε πολύ να μοιάσει σε γαλλικό μπιστρό. Για εμένα αυτό που ζούσα εκείνη τη στιγμή ήταν κάτι ξεχωριστό και απίστευτο, το οποίο ολοκληρώθηκε με  την τάρτα με λάιμ που έφαγα! Μοναδική γεύση!

Σίγουρα τη διαφορά σε αυτή  την τάρτα την έκανε το βούτυρο καρύδας, αντί για το βούτυρο αγελάδος που συνηθίζεται στον δυτικό κόσμο.

Βέβαια, για να μη λέμε μόνο τα θετικά, αξέχαστος θα μου μείνει και ο εσπρέσο που ήπια, καθώς ήταν ο χειρότερος που έχω πιει ποτέ.

*Φωτογραφία: Pinterest

(Visited 262 times, 1 visits today)