Για τους chocoholics της παρέας!

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για την κρέμα σοκολάτας:
Γάλα πλήρες
2 λίτρα
Ζάχαρη
360 γρ.
Αυγά
8 μεσαία
Κορν φλάουερ
160 γρ.
Βανίλιες
1
Σοκολάτα μπίτερ
400 γρ.
Υλικά για τη ζύμη ΣΟΥ:
Γάλα πλήρες
200 ml
Νερό
160 ml
Βούτυρο αγελάδος
150 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ.
Αυγά
6 μεσαία
Υλικό επικάλυψης:
Τρούφα σοκολάτας
300 γρ.

Εκτέλεση για την κρέμα: 

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την μισή ζάχαρη και τη βανίλια και τα ζεσταίνουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με το σύρμα καλά. Όταν το γάλα μας πάει να πάρει βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας με το σύρμα έντονα. Βάζουμε πίσω όλο μας το μείγμα στο κατσαρολάκι, το ανεβάζουμε πάλι στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία σφιχτή κρέμα. Έπειτα κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την μπίτερ σοκολάτα ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα σοκολάτας. Κλείνουμε την κρέμα μας πολύ καλά με διαφανή μεμβράνη που εφάπτεται πάνω της και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Εκτέλεση για τα ΣΟΥ: 

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το νερό και το βούτυρο. Μόλις ξεκινήσει να παίρνει βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας έντονα με μια κουτάλα. Αφού γίνει ένα ζυμαράκι βάζουμε το κατσαρολάκι μας πάλι στην φωτιά και τσιγαρίζουμε το ζυμάρι για ένα λεπτό περίπου. Αδειάζουμε το ζυμαράκι μας στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε με το φτερό για να κρυώσει. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά που πριν έχουμε χτυπήσει και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βάζουμε το ζυμάρι μας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί (με απόσταση γιατί γίνονται διπλάσια) μεγάλα μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Στήσιμο γλυκού:

Με την βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού ανοίγουμε μια μικρή τρύπα στα ΣΟΥ και με την βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής τα γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτας αν δεν έχουμε σακούλα απλά κόβουμε τα ΣΟΥ μας στην μέση και τα γεμίζουμε με ένα κουτάλι. Έπειτα απλώνουμε εξωτερικά και γύρω γύρω τα ΣΟΥ με κρέμα σοκολάτας και τα πασπαλίζουμε καλά με την τρούφα.

Δείτε το βίντεο εδώ:

(Visited 1,685 times, 1 visits today)