Απολαυστικά τουλουμπάκια για εσάς και τους καλεσμένους σας!

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για το σιρόπι:
Νερό
350 γρ.
Ζάχαρη
600 γρ.
Μέλι
25 γρ.
Υλικά για τα τουλουμπάκια:
Νερό
500 ml.
Σπορέλαιο
25 ml.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 γρ.
Αυγά
8 μεσαία
Αλάτι
1 πρέζα
Ζάχαρη
1 πρέζα
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και αφού πάρουν μια βράση, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει .

Σε ένα άλλο κατσαρόλακι ζεσταίνουμε το νερό με το λάδι, την ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να πάρουν βράση. Αμέσως μετά κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας έντονα με την βοήθεια μιας κουτάλας μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι. Έπειτα  βάζουμε πάλι το κατσαρολάκι μας στην φωτιά ανακατεύοντας για περίπου μισό λεπτό.

Αδειάζουμε το ζυμαράκι στο μίξερ με το φτερό ανακατεύοντας το μέχρι να κρυώσει λίγο και  αμέσως μετά συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνουμε λίγο λίγο στο μίξερ μας τα αυγά που πριν έχουμε ανακατέψει καλά. Τέλος αφού απορροφηθούν βάζουμε το ζυμαράκι μας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη (κορνέ) οδοντωτή. Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό σπορέλαιο και αφού ζεσταθεί καλά παίρνουμε την σακούλα με το ζυμαράκι μας και με ένα ψαλίδι κόβουμε πάνω από το τηγάνι μας τουλουμπάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε.

Αφού τα τηγανίσουμε καλά τα βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και αμέσως μετά τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το σιρόπι που έχει κρυώσει για περίπου ένα λεπτό. Τέλος με μια κουτάλα τρυπητή τα βγάζουμε από το σιρόπι και τα αποθηκεύουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Δείτε το video εδώ:

 

(Visited 635 times, 1 visits today)