Ένα διαφορετικό cheescake με σοκολάτα και μαύρα μπισκότα. Μια εναλλακτική πρόταση που θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από την κλασσική συνταγή.

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για την βάση
Μπισκότα κακάο τριμμένα
200 γρ.
Βούτυρο αγελάδος που έχουμε λιώσει
100 γρ.
Υλικά για την κρέμα
Ζάχαρη άχνη
150 γρ.
Τυρί κρέμα
300 γρ.
Κρέμα γάλακτος 35%
600 γρ.
Μπισκότα κακάο τριμμένα
100 γρ.
Βανίλια
1
Υλικά για το γκανάζ
Κρέμα γάλακτος 35%
150 γρ.
Σοκολάτα μπίτερ
150 γρ.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το βούτυρο που έχουμε λιώσει με τα τριμμένα μπισκότα κακάο. Απλώνουμε το μείγμα μας σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24-26 εκ. και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την ζάχαρη άχνη και την βανίλια και ανακατεύουμε με το φτερό για μισό περίπου λεπτό. Αμέσως μετά αντικαθιστούμε το φτερό με το σύρμα και αφού ρίξουμε μέσα την κρέμα γάλακτος συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.

Έπειτα ρίχνουμε στο κάδο με την κρέμα μας το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Απλώνουμε την κρέμα μας στο τσέρκι με το παγωμένο μπισκότο και το τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο να παγώσει για μια ώρα.

Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε την κρέμα γάλακτος με την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα γκανάζ. Έπειτα το ρίχνουμε στο τσέρκι πάνω από την παγωμένη κρέμα μας και περιμένουμε μερικά λεπτά μέχρι να κρυώσει.

(Visited 948 times, 1 visits today)